Някои традиции се нарушават, но някои продължават дълги, дълги години. Явно от вторите е тази Германия да побеждава Англия на дузпи на футболния терен. Именно това се случи в първия полуфинал на Европейското първенство за младежи в Полша. На стадиона в град Тихи „младите лъвчета” останаха мълчаливи след драматичния развой, след който отново останаха с преклонени глави срещу германците.

Редовното време на двубоя предложи футбол от много високо ниво, а равенството 2:2 сякаш изглеждаше напълно закономерно, макар че Германия имаше контрол в по-големи части от двубоя. В продълженията нов гол така и не падна. В дузпите двата отбора пропуснаха по една преди в последната десета дузпа Нейтън Редмънд да влезе в черния списък на антигерои за Англия, пропускайки последното изпълнение от бялата точка.

Така Германия е първият финалист в първенството и очаква да разбере името на своя съперник от двубоя между Испания и Италия.

Класиката между англичани и германци започна с по-добра игра на англичаните, които още от първите минути погледнаха смело към вратата на Юлиан Полерсбек. Уил Хюз и Демарай Грей пропуснаха добри възможности, а нарушение на влезлия в последния момент в титулярните 11 на Германия Гидеон Юнг спрямо Хюз можеше да доведе до дузпа за Англия, но такава не бе отсъдена.

Постепенно Бундестимът намери своята игра и започна да доминира над своя съперник. Серж Гнабри стреля опасно с глава, но не успя да преодолее Джонатан Пикфорд, а в ответната атака Тами Ейбрахам стреля също с глава от идеална ситуация, но в обсега на германския страж.

В 35-ата минута резултатът бе открит. Джереми Толян центрира меко отдясно, Дейви Зелке бе оставен сам и с глава реализира за 1:0.

„Младите лъвчета” все пак успяха да изравнят преди края на първото полувреме. След центриране от корнер, Калъм Чеймбърс на два пъти опита да обстрелва германската врата. След рикошета Демарай Грей бе на точното място при добавката и с удар от воле реализира за 1:1.

5 минути след подновяването на играта пък обратът бе пълен. Уил Хюз пое топката отдясно, осигури си добра позиция в наказателното поле и подаде към Ейбрахам, който от няколко метра вкара в опразнената врата.

След попадението на Англия, младият Бундестим отново заигра по-добре и в крайна сметка стигна до изравняването в 70-ата минута. Влезлият като резерва Феликс Плате реализира гола в дебюта си за младежите. Той се възползва от добро центриране от корнер и засече с глава на близката греда за 2:2.

Малко след това Плате реализира ново попадение с глава, но то не бе зачетено заради много тънка засада.

До края на редовното време Германия продължи да бъде по-активният отбор, но нов гол не падна и така се стигна до продължения.

В първото от тях Бундестимът сякаш бе единственият отбор на терена и тотално доминираше играта. Англия сякаш успя да се съвземе в началото на второто, но именно тогава дойде и може би най-големият пропуск в мача. Толян перфектно проби отдясно и предостави топката на Надим Амири, който само трябваше да чукне в опразнената врата, но не успя да уцели топката.

В крайна сметка отново дузпи трябваше да определят първия финалист. След доброто начало за двата отбора, Герхард пропусна втората дузпа за Германия, но веднага след него това направи и Ейбрахам. Следващите дузпи бяха реализирани и така се стигна до последната десета дузпа, при която Нейтън Редмънд трябваше да реализира, за да продължи рулетката. Неговият изстрел обаче бе спасен от Полерсбек и това значеше триумф за Германия.