Динамо Брест се класира на финала за Купата на Беларус. Но...след каква драма! Гостите имаха успокояваща преднина от първия мач, след като спечелиха с 2:0. Шампионите стартираха отлично и излязоха напред с нови две попадения. Но след почивката носителят на купата Шахтьор се появи на терена напълно преобразен и реализира четири гола, правейки пълен обрат. Домакините бяха много близо до сензационното пето попадения, но силите им не стигнаха и с високо вдигнати глави отпаднаха на полуфиналите.

Шахтьор започна по-добре двубоя и в 8-ата минута Игнатович стреля от дъгата на наказателното поле, но Игнатович изби.

В 14-ата минута Бурко напредна отдясно и отправи диагонален изстрел, който премина опасно покрай вратата на Динамо.

Постепенно гостите овладяха контрола на мача и действаха спокойно. Шахтьор действаше подредено, но не стигаше до нови опасности пред Игнатович.

В 19-ата минута Динамо откри резултата. След центриране отдясно, вратарят на домакините Гутор излезе неразчетено, от което се възползва Савитский, реализирайки с глава.

Динамо Брест показа ефективност и в 38-ата минута удвои преднината си. Гордейчук получи на границата на наказателното поле и с плътен удар в долния ляв ъгъл реализира.

След почивката треньорът на Шахтьор Сергей Ковалчук направи две промени, което веднага се отрази на играта на тима. Домакините овладяха контрола на мача и притиснаха дълбоко Динамо в собствената му половина.

В 58-ата минута това даде резултат и Шахтьор намали резултата. Добър пробив отляво завърши с центриране на Антич в наказателното поле и отблизо с глава Иванович реализира.

Две по-късно резултатът бе изравнен. Защитникът на Динамо Кики сгреши пред наказателното поле. Получи се карамбол в наказателното поле, след което Селява стреля отблизо и Игнатович спаси. Притичалият Лисакович стигна първи до отбитото кълбо и отблизо вкара – 2:2.

В 66-ата нова грешка на Кики доведе до трети гол за Шахтьор. Бранителят фаулира в наказателното поле Бурко и съдията посочи бялата точка. Зад топката застана Лисакович и с удар в горния десен ъгъл реализира за 3:2.

Попадението окрили домакините и те упражниха масиран натиск. В 74-ата минута Шахтьор стигна до нов гол. Игнатевич се справи с първия удар, но Подстрелов реализира отблизо при добавката.

Всичко изглеждаше, че ще се стигне до мечтан обрат за Шахтьор, който вече виждаше как топката влиза за пети път във вратата на Игнатевич, но до това не се стигна.

По този начин Динамо Брест се превърна в първият финалист за Купата на Беларус и ще има шанс да спечели отново отличието след две години прекъсване.