Едно от най-големите качества на бразилския футболист Пеле е начинът, по който той се е справял със съперниковите футболисти. На 2-и август 1959-а година Пеле и неговият Сантос играят срещу Атлетико Ювентус, но най-интересният момент от срещата не е „уловен от камерите“.

Единствено хора, които са присъствали на срещата, могат да помнят, а според техните думи тогава се е видяла същинска футболна магия от големия №10. Той получава топката в противниковата половина, след което преминава през всички съперници, а накрая ефектно елиминира и вратаря, който бива прехъврля, след което праща топката в мрежата.

Getty Images/Gulliver
31 снимки

За да се увековечи този момент, експерти опитват да създадат анимация на компютър. При редица търсения от исторята сред фенове и журналисти, то те създават това видео.

Все още има много, които не вярват, че този гол се е случил по подобен начин, но това няма как никога да се узнае. За тези, които вярват, анимацията поднася прекрасен спомен от един от най-добрите играчи в историята на спорта. Припомняме, че Пеле почина на 82-годишна възраст от рак на дебелото черво.