Един от ненужните играчи в Ливърпул съвсем скоро ще поеме в нова насока. Това е сръбското крило Лазар Маркович, който е пред подпис с гръцкия ПАОК, който беше един от последните отбори на българина Димитър Бербатов. 

Очаква се "черно-белите" да го вземат под наем до края на сезона. А след това той ще може да премине при тях като свободен агент, тъй като договорът му с мърсисайдци е до 30 юни 2019 г. Подорбности по споразумението не се съобщават. 

Интерес към сърбина имаше още от Андерлехт, Стандард Лиеж и Олимпиакос. По всичко изглежда обаче, че тимът от Солун е бил най-настоятелен и си е осигурил услугите му. Трансферът трябва да се затвори до полунощ в петък, когато затваря трансферният прозорец в южната ни съседка. 

Маркович изкара предсезонната подготовка с Ливърпул, но получи отговор от мениджъра Юрген Клоп, че на него няма да се разчита. Той не е играл за клуба от 2015 г., като беше пращан под наем и през трите сезонна оттогава насам. За последно носи екипа на Андерлехт, но белгийците така и не успяха да се договорят по финансовите параметри на сделката с Ливърпул, което стори обаче ПАОК.