Бразилският гранд Сантос планира да върне Неймар в клуба след престоя му в Ал Хилал. Това бе съобщено лично президентът на бразилския клуб Марсело Тейшейра.

Кариерата на Неймар започна именно в Сантос, за който има 136 отбелязани гола в 225 мача, преди да се присъедини към Барселона през 2013 година. 32-годишният играч спечели три титли в лигата, плюс Копа Либертадорес, преди да избере да се премести в Европа.

Неймар се присъедини през лятото в саудитския Ал Хилал с трансфер от ПСЖ, но времето му в Близкия изток беше нарушено от две сериозни контузии. Сериозно разкъсване на връзките на коляното през октомври означаваше, че бразилската звезда ще се подложи на операция и той няма да участва отново този сезон, тъй като рехабилитацията му продължава в Рияд.

Настоящият договор на Неймар с Ал Хилал е до юни 2025 година, но Сантос следи ситуацията му, а президентът на клуба Марсело Тейшейра твърди, че преговорите вече са отворени.

"Разговорът с Неймар беше много бърз, но винаги бързите разговори имат добър ефект. За да се върне и да играе тук, той трябва да се възстанови добре от контузия. Той ще продължи да играе в Саудитска Арабия и след това ще се върне тук", разкри Тейшейра.