Френският шампион Пари Сен Жермен надви Чонбук Хюндай Моторс с 3:0 в последната си проверка преди старта на новия сезон в Лига 1. С две попадения за успеха се отчете Неймар, който заради тежка контузия и операция не беше играл от февруари насам. Бразилецът нямаше минути и в летните проверки досега, но този път новият наставник Луис Енрике заложи на него като титуляр и го остава на терена през цялото време.

БТА / BTA
13 снимки

На стадиона в корейския град Пусан парижани стигнаха до победата след попадения в края на двете полувремена. Неймар откри резултата в 40-та минута, като имаше шанс топката първо да се отклони в крак на футболист на домакините, а след това и от страничната греда.

След това той удвои в 83-ата минута след асистенция на Фабиан Руис, а крайното 3:0 бе оформено от едно от новите попълнения на парижани Марко Асенсио в 88-ата минута.

Така ПСЖ сложи край на негативната си серия в контролите, след като направи нулево равенство с Ал Насър на Кристиано Роналдо, а след това загуби последователно от Серезо Осака и финалиста в Шампионска лига Интер.

Тимът на Луис Енрике започва защитата на титлата си в Лига 1 с домакинство на Лориен на 12 август.