Привличането на Лионел Меси в американския Интер Маями може да накара и други звезди в международния футбол да обмислят трансфер отвъд Океана. В местното първенство имаха желание да се подсилят с някои от най-големите имена, но с финансовото влияние от страна на Саудитска Арабия, където бяха привлечени топ играчи, американците срещнаха сериозни затруднения.

Но с трансфера на Меси в Съединените щати, сега и други отбори са решени да станат конкурентоспособни. Според Mundo Deportivo, Ню Йорк Сити е проявил интерес към привличането на Неймар. Договорът на бразилеца с Пари Сен Жермен изтича през лятото на 2025-а година, но бъдещето му във френската столица е много несигурно и от известно време се носят слухове, че той може да напусне още преди края на контракта си.

Медията съобщава, че от „Сити Футбол Груп“, която притежава Ню Йорк Сити, се е насочила към трансфер на бразилската звезда. Mundo Deportivo посочва, че от СФГ все още не са отправили конкретна оферта към Неймар, но се смята, че обмислят привлекателно предложение, за да го убедят да се присъедини към техния отбор.

Неймар не изключва възможността да играе в MLS, след като времето му в Европа приключи. Въпреки че той е търсен от няколко клуба и имаше разговори за потенциално завръщане в Барселона, бразилската звезда не е напълно затворил вратата за преместване в Съединените щати.

Ако Неймар се присъедини към Ню Йорк Сити, той ще последва стъпките на други звезди като Давид Вия, Андреа Пирло и Франк Лампард, коитоиграха за нюйоркчани в миналото.

Един фактор, който може да бъде в полза на Сити Футбол Груп, е възможността Неймар да се премести в Манчестър Сити, който е собственост на франчайза, преди да направи прехода към МЛС и да продължи кариерата си извън Европа.