Асоциацията на футболистите в американската Мейджър Лийг Сокър разкри заплатите на играчите в традиционния си годишен отчет. Очаквано една от най-големите звезди в световния футбол – Лионел Меси, прибира най-тлъстия пай, а цифрите са наистина впечатляващи.

МЛС изплаща на годишна база компенсация на всеки футболист в първенството, а сумата, която Меси прибира е зашеметяващите 20,4 млн. долара. Само за сравнение, това е двойно повече от заплатите на всички играчи в отбора на Орландо и повече от тези на всички други клубове в Лигата, освен три.

БТА / BTA
65 снимки

Основната заплата на Меси в Интер Маями възлиза на 12 млн. долара, като към тази сума се добавят 20 445 667 долара компенсация от МЛС. Към тези суми не са включени парите от допълнителни споразумения на играта, както и различните бонуси, които получава в клуба на Дейвид Бекъм.

Сред най-високите компенсации са още тези на Лоренцо Инсиние (Торонто ФК) – 15,4 млн. долара, Джердан Шакири (Чикаго) – 8,1 млн. долара и Хавиер Ернандес (ЛА Галъкси) – 7,4 млн. долара и др.

Очаквано Интер Маями е клубът, който получава най-сериозна сума от МЛС – 39,4 млн. долара, следван от Торонто (32,3 млн. долара), ЛА Галъкси (25 млн. долара) и Лос Анджелис ФК (20,8 млн. долара).