Лео Меси вече пише история в Интер Маями с 11 гола в 10 мача, но има нещо, в което отстъпва лидерската позиция - по богатство, пише Corriere dello Sport. №1 в това отношение е еквадорецът Леонардо Кампана, който води атаката на "чаплите". 23-годишният футболист произхожда от фамилия, чието семейно състояние надхвърля един милиард евро, докато активите на Меси се оценяват на 500 млн.евро.
 
Основният източник на това богатство е баба му Изабел Нобоа, която е една от успешните бизнесдами на Еквадор. Дейността й е розностранна - в селското стопанство, промишлеността, търговията, туризма и недвижимите имоти. Неговият дядо - Исидро Кампана, помогна за изграждането на емблематичния стадион в Гуаякил, където самият Меси изигра някои запомнящи се мачове. Именно на този стадион Кампана отбеляза първия си професионален гол. Бащата на Леонардо - Пабло Кампана, пък беше министър на външната търговия и инвестициите в Еквадор, генерирайки огромни приходи след оттеглянето си от професионалния тенис. Един от чичовците му - Алваро Кампана, е магнат, известен в цяла Южна Америка, докато друг негов чичо - Даниел Нобоа, е кандидат за президент на Еквадор. 
 
Леонардо Кампана е национал на Еквадор и един от най-добрите футболисти на страната. Калиелата му стартира в Барселона Гуаякил, а едва на 20 г. прави мечтан трансфер в Англия. Подписва с Уулвърхемптън, но не успява да се наложи при "вълците" и първо е пратен под наем във Фамиликао, а след това в Грасхопърс. Виждайки, че Европа не е неговото място, поне на този етап, той се мести в Интер Маями. А идването на Меси е отличен шанс за Кампана да направи нова крачка във футбола. В полуфинала срещу Синсинати за Купата на лигата еквадорецът вкара два гола след асистенции именно на легендарния аржентинец.