Испанският нападател Родриго Морено напуска досегашния си отбор Лийдс и ще се присъедини към тима на Ал Раян от Катар, обявиха от клуба, който изпадна от английската Висша лига миналия сезон. Продължителността на договора и личните условия на футболиста, както и евентуална трансферна сума, не са известни.

Вече на 32 години, Родриго Морено пристигна на Елънд Роуд през 2020-а година от Валенсия. През миналата кампания той се превърна в голмайстор номер 1 на тима с 15 попадения, които обаче не успяха да помогнат за оставането при най-добрите и сега Лийдс ще играе в Лига Чемпиъншип.

През миналата седмица стана ясно, че Лийдс назначава Даниел Фарке за свой мениджър с договор за четири години. Дали Морено не е попадал в плановете на Фарке или пък офертата е била примамлива за клуба, също не се казва в информацията.

Ал Раян опитва да се превърне в най-успешния клуб на Катар в последните години, но въпреки инвестициите, шампионската титла в страната е мираж от 2016-а насам. В клуба работиха европейски величия като Лоран Блан, Михаел Лаудруп, но това не промени общата картина.