Младото момче, което помогна за спасяването на шест живота при самолетната трагедия с бразилския клуб Шапекоензе бе наградено с нов дом. Йоан Рамирес, който получи прякора „Момчето Ангел“ напътстваше пожарникарите в опита да бъдат спасени оцелелите при самолетната катастрофа, в която загинаха 71 човека, които бяха на борда на полета, който превозваше бразилския клуб Шапекоензе.

15-годишното момче живееше със своя баща в ламаринена постройка. В неделя на специална емоционална церемония Йоан получи като награда своя нов дом.

Къщата на Йоан е зелена в основния цвят на Шапекоензе. Новият дом е два пъти по-голям от досегашния, който момчето и баща му са имали. Освен това е напълно оборудван.

Освен това Йоан получи като награда от бразилското правителство възможността да пътува до Мадрид през следващия уикенд и да гледа мача между Реал Мадрид и Еспаньол, който е на „Сантиаго Бернабеу“.

Шапе обяви официално състава за 2017-а

Момчето ще бъде придружено от кмета на Меделин Федерико Гутиерес.

Нови разкрития за инцидента с Шапе

„Този жест е доказателство, че който направи добро, бива възнаграждаван. Йоан е символ на лидерство, доброта и позитивизъм. Той не е помагал с идеята, че ще сте превърне в герой, а се е опитвал да спаси живота на оцелелите“, сподели Гутиерес.

Шапе получил оферта да филмира трагедията си

От 77 човека на борда на самолета след катастрофата оцеляха само шестима. От футболистите останаха живи само трима.