Футболните национални отбори на САЩ и Мароко договориха контролна среща на 1-и юни в Синсинати, съобщи американската федерация.

Срещата е част от подготовката на двата отбора за зимното Световно първенство в Катар през ноември и декември тази година. За американската селекция това е първата от общо шестте мача, които са насрочени като подготовка за Мондиала.

САЩ е на 15-о място в ранглистата на ФИФА и са планирали втората си юнска контрола на 5-и, следвана от два мача от турнира Лига на Нациите на КОНКАКАФ на 11-и с Гренада и на 14-и съд Салвадор. Другите им дати за проверки са на 23-и септември и на 27-и септември. САЩ се връща на Световното след 8 години.

Gulliver/GettyImages
16 снимки

В Катар те попаднаха в група В заедно с отборите на Англия, с който играят на 25-и ноември и Иран, който срещат на 29-и. Първата им среща е на 21-и и все още не се знае кой измежду Украйна, Шотландия и Уелс ще спечели последната европейска квота чрез два баража.

Мароко участва за шести път на Cветовни финали и за втори пореден. Те са в група F заедно с вицешампиона от Русия 2018 – Хърватия, с когото ще играят на 23-и ноември. Четири дни по-късно имат мач с Белгия, а последната им среща е на 1-и декември с Канада.

Мачът в Синсинати ще се играе на стадион TQL Stadium и се смята за щастлив от американците, тъй като там победиха Мексико в решителната световна квалификация през ноември.