Реал Мадрид спечели своята 4-а Суперкупа на Европа, след като победи във финала в Скопие английският Манчестър Юнайтед с 2:1. 

За Реал точни бяха Каземиро и Иско, а за Юнайтед точен беше Ромелу Лукаку в 63-ата минута. Реал на два пъти нацели и гредите зад Де Хеа.

Двата тима започнаха без проучване, а Реал беше по-активният тим на терена. Каземиро нацели гредата при опасна атака на Реал в 17-ата минута на двубоя, а евентуално попадение нямаше да е излишно, тъй като "белия балет" доминираше във владеенето на топката.

Реал съумя да открие резултата в 24-ата минута на двубоя, след като Каземиро се разписа, след като съумя да преодолее съпротивата на Де Хеа. 

В ситуацията имаш леки съмнения за засада на голмайстора, но страничният съдия не вдигна флага за засада. 

Шест минути след този епизод Бензема беше спрян от флагчето на страничния съдия, но в тази ситуация реферът сякаш не беше прав.

През втората част Реал набързо реализира и втори гол. В 52-ата минута Иско и Бейл разиграха и първият беше точен за 2:0 в полза на Реал.

Малко по-късно Модрич стреля от далечна дистанция, но Де Хеа улови кълбото. В 61-ата минута Бейл нацели гредата.

Новото попълнение на Манчестър Юнайтед Ромелу Лукаку се разписа в 63-ата минута на срещата срещу Реал и върна интригата в двубоя. Той се разписа след като Навас спаси далечен удар на Матич, но беше безпомощен пред удара на бившият нападател на Евертън. 

След сблъсък между Фелайни и Рамос в 76-ата минута, футболистът на Юнайтед трябваше да получи лекарска помощ.

Рашфорд имаше възможност да изравни резултата в 80-ата минута, когато опита да преодолее Навас, но вратарят на Реал изби в корнер.

Осем минути преди края на редовното време на терена се появи и звездата на Реал - Кристиано Роналдо, който замени Бензема.

В последните минути двата тима си размениха по една отлична голова атака, но Навас и Де Хеа бяха безупречни и Реал спечели Суперкупата на Европа.

Така в последните девет финала испански тимове печелят трофея осем пъти. В същото време Жозе Моуриньо загуби трети финал в тази надпревара с Порто през 2003 и Челси през 2013. Друга любопитна подробност е, че Моуриньо все още няма успех над Реал като в изиграните 5 мача срещу испанците има 1 равенство и 4 поражения.

Съставите:

Реал Мадрид: Навас, Карвахал, Варан, Рамос, Марсело, Каземиро, Кроос, Модрич, Иско, Бейл, Бензема

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Валенсия, Линдельоф, Смолинг, Дармиан, Матич, Ерера, Погба, Мхитарян, Лигаард, Лукаку

Главен съдия: Джанлука Роки (Ит)