Ал Насър разби с 4:0 Ал Уехда в мач от Саудитската професионална лига. Кристиано Роналдо реализира всички попадения за тима си. Ал Насър се изкачи до първото място, прескачайки Ал-Шабаб заради по-добрата си голова разлика. 

Кристиано Роналдо изведе напред тима си в 21-ата минута. Португалецът удвои преднината на Ал Насър в 40-ата минута. Той оформи хеттрика си с дузпа в 53-ата минута на двубоя, а няколко минути по-късно вкара и четвъртото си попадение. 


Ал Уехда започна силно срещата, като още в 3-ата минута домакините атакуваха отлично отдясно. След това последва остро центриране в наказателното на Ал Насър, но защитниците внимаваха и изчистиха топката.

В 8-ата минута пък Кристиано Роналдо подхвана атака за тима си, като подаде на Гариб, който опита изстрел от сериозна дистанция. Топката мина встрани от вратата. Минута преди това пък португалецът се разгневи на съотборниците си, след като се освободи на отлична позиция, показвайки скоростта си, но последвалият пас към него бе прекалено дълъг. 

Ал Насър опита с центриране отляво в 10-ата минута, но там нямаше футболист в жълто и синьо, който да стигне първи до топката. 

Кристиано Роналдо имаше шанс да изпълни пряк свободен удар в 16-ата минута. Изстрелът на португалеца обаче срещна стената, а след това мина и до десния страничен стълб на вратата. 

В 19-ата минуда Херсон Родригес от състава на Ал Уехда получи топката в наказателното поле, след което успя да се обърне и да стреля през защитникът. Ударът на нападателя обаче срещна гредата и излезе. 

Само две минути след това Ал Насър отговори по най-добрия възможен начин. Гариб изведе Роналдо след двойно между двамата, а португалецът успя да преодолее стржа с удар по земя. 

В 27-ата минута гостите изпуснаха нова страхотна голова възможност. Гариб бе намерен с дълъг пас от Луис Густаво, след което си спря топката на гърди в наказателното поле на Ал Уехда. Той потърси Ал Наджеи, който се бе включил в пеналтерията на домакините, но се забави и топката бе отнета. 

Машарипов отпрати опасно центриране в 35-ата минута. То бе насочено именно към Кристиано Роналдо, който обаче бе изпреварен, а топката изчистена. 

В 40-ата минуа Кристиано Роналдо получи извеждащ пас и надбяга с лекота защитник на Ал Уехда, след което прати топката в мрежата на Атия за втори път в двубоя. Отново с удар по земята, който този път мина под тялото на стража. Попадението бе подложено на дълъг преглед от ВАР за потенциална засада на Роналдо, но такава нямаше. 

До края на полувремето нямаше други опасни атаки и възможности пред двете врати. 

Ал Насър започна втората част много силно. Роналдо подаде на Гариб в 47-ата минута, който този път се оказа на върха на атаката и реши да завършва сам с плътен изстрел, който обаче бе спасен от стража на домакините. 

В 50-ата минута ВАР викна съдията да прегледа любопитна ситуация в наказателното поле на Ал Уехда. Реферът отсъди дузпа, след ясна игра с ръка на защитник от гостите. Кристиано Роналдо застана зад топката. Португалецът преодоля вратаря, който все пак уцели ъгъла, но не стигна до топката. Хеттрик за Кристиано Роналдо!

Домакините стигнаха до голово положение в 61-ата минута, когато удар на Родригес бе блокиран. Ал Насър организира взривоопасна контраатака, която завърши с извеждащо подаване към Роналдо. Португалецът нахлу в наказателното поле на Ал Уехда, където беше очи в очи със стража. Първият удар на Роналдо бе спасен, но след това той получи шанс да стреля отново и прати топката в мрежата за четвърти път. 

Треньорите погледнаха към смените. Ладжами и Али Ал Хасан влязоха в игра за Ал Насър. Роналдо обаче остана в игра. 

В 71-ата минута Карим Йода от състава на домакините бе близо до това да върне едно попадение. Той отне топката след грешка в изнасянето на Ал Насър, след което нахлу в наказателното поле, но не успя да преодолее стража на гостите. 

Първият жълт картон бе показан чак в 77-ата минута и той бе за Карим Йода, който влезе от скамейката за Ал Уехда. Минута по-късно именно той опита изстрел от далечна дистанция, който обаче прелетя високо над далечната греда. 

Ал Уехда опита контраатака отляво в 84-ата минута, която изглеждаше опасна. Футболистът на домакините обаче се забави с подаването, след като стигна до пеналтерията и накрая не намери съотборник. Топката бе изчистена. 

В 89-ата минута Кристиано Роналдо стреля покрай вратата от пряк свободен удар. Секунди след това Луис Густаво намери Роналдо в наказателното поле на Ал Уехда, но португалецът реши да подава, вместо да търси пети гол. Пасът му към Маран обаче бе по-дълъг от необходимото и топката излезе в аут. 

FT / АЛ УЕХДА - АЛ НАСЪР 0:4

0:1 Кристиано Роналдо 21'

0:2 Кристиано Роналдо 40'

0:3 Кристиано Роналдо 53'

0:4 Кристиано Роналдо 61'

Съставите на двата отбора:

Ал Уехда: Абдукудус Атия, Оскар Дуарте, Али Маки, Ислам Хаусауи, Файсал Фежир, Ал-Наджай, Ал-Гамди, Анселмо, Бакшуин, Амири Курди, Херсон Родригес

Ал Насър: Науаф Ал Акиди, Ал Амри, Султан Ал Ганам, Абдулрахман Гариб, Абдула Маду, Жислен Конан, Ал Наджеи, Ал Хаибари, Луис Густаво, Джалолидин Машарипов, Кристиано Роналдо