Треньорът на Гьозтепе Станимир Стоилов ще трябва да решава сериозни проблеми в халфовата си линия за предстоящото гостуване на Газиантеп, пишат медиите в Турция. Българският специалист ще бъде лишен от двама от основните си полузащитници заради наказания. 

Нигериецът Антъни Денис беше изгонен при победата с 2:1 над Трабзонспор още в 21-ата минута, докато в края на срещата Исак Соле получи четвърти жълт картон от началото на сезона. Това означава, че и двамата няма да бъдат на линия за предстоящия мач. 

Уenigun пише, че Денис ще бъде наказан за два мача, тъй като получи директен червен картон, но от Гьозтепе ще обжалват санкцията, тъй като при нарушението му срещу Симон Банза липсва прекомерна грубост. Според редица специалисти в Турция дефанзивният халф дори не е трябвало да бъде гонен, тъй като нарушението му е най-много за жълт картон. 

Опциите пред Станимир Стоилов за заместници на двамата са Ахмед Илдъз, Курю Мацуки, Виктор Уго и Доган Ердоган. Последният е контузен, но се очаква да бъде на линия за двубоя. Третият футболист в халфовата линия със сигурност ще бъде Давид Тиянич. Словенецът изигра силен мач срещу Трабзонспор и вкара победния гол в добавеното време. 

Гьозтепе заема шесто място във временното класиране в Суперлигата с 15 точки. Следващият съперник на "жълто-червените" - Газиантеп, е 15-и с 9 точки. Отборът записа две равенства и победа в последните си три мача.