Младата звезда на украинския футбол - Михайло Мудрик, вече е договорил личните си условия с Арсенал, тъй като нападателят е все по-близо до трансфер на стадион „Емиратс“. 21-годишният футболист на Шаахтьор Донецк е силно свързван с преминаване при „артилеристите“ през януарския трансферен прозорец, след като мениджърът Микел Артета иска да подсили атаката на тима си, за да атакува титлата във Висшата лига през втория полусезон.

Арсенал е начело в класирането, като загуби само пет точки от възможни 48, но един от основните играчи на отбора в предни позиции – Габриел Жезус ще бъде аут за доста време заради тежката контузия, която получи на Световното първенство. Нападателят, който се присъедини от Манчестър Сити през лятото, дори претърпя операция на коляното си вследствие на травмата.

По тази причина Артета е готов да действа бързо, като добави към състава Мудрик, който е неговата цел №1 и изглежда, че сделката се доближава все повече. Според „Sport Arena“, Мудрик е договорил личните си условия с „топчиите“, а двата клуба ще продължат да преговарят за цената на нападателя. Мудрик вкара 10 попадения и направи осем асистенции в 18 мача във всички турнири този сезон за Шахтьор, включително и три гола в Шампионската лига.

Сам Дийн от „Daily Telegraph“ обаче е по-предпазлив в своята информация и съобщава, че Арсенал може да се откаже от сделката, ако Шахтьор поиска твърде много висока цена. Миналата седмица беше съобщено, че украинският клуб е отхвърлил първоначалната оферта на лондончани от 55 милиона паунда за Мудрик.

Изпълнителният директор на Шахтьор - Серхий Палкин потвърди в четвъртък, че неговият клуб преговаря с „артилеристите“ за Мудрик.

„Преговорите за Мудрик са в ход. Получаваме оферти, но не и тези, които бихме искали да обсъдим на масата. Ще говоря отново с Арсенал, така че да, ние сме отворени да обсъждаме цената му. Ако се съгласим, тогава нека бъде така. Ако не, сделката ще се осъществи друг път. Сега, буквално след пет минути, ще имам нов телефонен разговор с Арсенал за сделката с Михайло Мудрик“, заяви Палкин в четвъртък.

Арсенал е плащал повече от 55 милиона паунда за нови играчи само на два пъти, когато привлече Пиер Емерик-Обамеянг от Борусия Дортмунд и Никола Пепе то Лил. Габонецът вкара 92 гола в 163 мача за „артилеристите“ в продължение на четири години, преди да бъде пратен в Барселона през януари миналата година. Междувременно престоя на Пепе на „Емиратс“ не беше толкова впечатляващ. 27-годишният играч е под наем в Ница този сезон, след като отбеляза общо 27 гола в 112 мача за „топчиите“.