Феновете на футбола и хокея ще имат възможност да гледат своите любими отбори в предавания на живо по Mtel Sport 1 през уикенда.

Два мача от холандската футболна лига Ередивизи могат да завържат интригата в борбата за челните места в класирането, а фаворитите на Изток в Нациналната хокейна лига на САЩ и Канада (NHL) ще търсят заздравяване на позициите в класирането.
 
Водещият двубой от футболната програма ще бъде и битка за третото място между ПСВ Айндховен и Хееренвеен. Мачът може да се гледа в директното предаване по Mtel Sport 1 в неделя 22 януари от 17:45 часа, като коментарното студио започва 15 минути по-рано.
 
Двубоят е важен в борбата за челните места в холандската Ередивизи. При победа на ПСВ Айндховен, отборът ще се откъсне на 8 точки от четвъртия Хееренвеен, като в същото време има шанс да се изравни по точки с втория в класирането Аякс. 
 
Последното зависи от резултата от другия ключов мач за деня - този на столичани, чието гостуване на  Утрехт, също може да се гледа на живо в ефира на Mtel Sport 1. Коментарното студио започва в 13:30, а четвърт час по-късно е и същинското начало на двубоя.
 
В събота от 20:45 часа Mtel Sport 1 ще излъчи и мача на лидера в класирането в холандското футболно първенство Фейенорд, който приема като домакин Вилем II.
 
През уикенда, феновете на хокея на лед ще могат да гледат на живо по Mtel Sport 1 три мача от Националната хокейна лига на САЩ и Канада (NHL). Първият е между Уинипег Джетс и Сейнт Луис Блус, който ще се излъчи от 23:00 часа в събота. Гостуването на втория в Източната конференция Уошингтън Кепитълс  на Далас Старс ще може да се наблюдава от 3:00 часа сутринта в неделя, а повторението на мача ще се излъчи от 19:50 часа същия ден.
 
В неделя от 22:00 часа Mtel Sport 1 ще излъчи и сблъсъка между третия на изток Питсбърг Пингуинс и Бостън Бруинс, който ще бъде придружен с коментарно студио, започващо 10 минути преди началото на мача. 
 
Програмата на спортните канали на Мтел ще излъчва изцяло на български език най-голямото разнообразие от спортни състезания и първенства в ТВ ефира у нас: 24 часа на ден, седем дни в седмицата, 18 000 часа годишно футбол, тенис, волейбол, баскетбол, бойни, моторни, екстремни спортове, лека атлетика, хокей, голф и много други. Осем хиляди часа в програмата на каналите ще са отредени за преки предавания, като преди и след най-интересните от тях ще има коментарни студия. Българската аудитория ще има възможността за първи път да види и първокласните ММА състезания от UFC и стартовете на Nascar Sprint Cup.
 
До 31 март клиентите на телевизия от Мтел и blizoo ще могат да гледат Mtel Sport 1, Mtel Sport 2 и EDGEsport безплатно. След тази дата те ще могат да включат каналите като добавка към редовния си месечен абонамент.
 
За всички абонати на Mtel NOW достъпът до каналите ще е безплатен и след 1 април.