Треньорът на Рома Жозе Моуриньо очаква да започне работа в Саудитска Арабия в близко бъдеще.

Португалският треньор демонстрира увереност, че ще води отбор от Саудитска Арабия по време на интервю за телевизионния канал MBC Egypt, собственост на саудитската MBC Group, като каза: "Ще отида в Саудитска Арабия в свободното време, но съм убеден, че ще работя там. Не знам кога, но съм почти сигурен в това."

„Отдаден съм на работата си с Рома и искам да дам всичко на клуба до последния ден“, добави Моуриньо след разочароващото начало на сезона.

"Никой не знае бъдещето, но определено ще направя това - да работя в Саудитска Арабия“, каза той.

60-годишният Моуриньо каза наскоро, че е отхвърлил огромна оферта от Саудитска Арабия, за да остане в Рома за трети сезон, след като изведе отбора да спечели Лигата на конференциите и да стигне до финала на Лига Европа. 

"Вратите винаги са отворени за мен в Саудитска Арабия. Искам да усетя развитието там“, каза треньорът, който е водил отбори до национални титли в Испания, Англия и Италия, както и до две титли в европейската Шампионска лига.

"Кристиано Роналдо беше първият, който отиде там и веднага даде различна гледна точка. Първоначално играчите си помислиха, че това е самостоятелна игра, но през лятото осъзнаха, че всичко наистина се променя. Много играчи, не само в последния период от кариерата си, но и някои играчи в най-добрите години от кариерата си, идват, защото конкуренцията е истинска, не само в местната лига, но и Шампионската лига на Азия е много интересна, каза още Моуриньо. /БТА