Футболист с качествата на Ройстън Дренте би трябвало да играе професионално все още. 

Само на 30 години, един от някогашните суперталанти на Холандия, вече се е отказал тотално от играта, при това с огромна горчивина.

За разлика от много свои колеги обаче, Дренте не слага край заради контузии, а вече развива и нова кариера.

От Реал Мадрид до рап сцената

Преминал безславно през Реал прекрати кариерата си

Защо обаче Ройстън, или Roya2Faces, смени футболната сцена с рап пеенето? The Sun разказа - точката на пречупване дошла в Турция и Абу Даби.

Там Дренте играл без да получи заплащането си, заради което вече две години води съдебни дела и се надява да получи справедливост чрез ФИФА.

"Ситуацията се повтаряше непрекъснато. Независимо в коя държава или град бях, все същото. Казвах на един отбор: "Стига, не искам нищо, нито пари, нито друго, тръгвам си." И после същото се повтаряше в следващия клуб. Затова накрая просто казах - майната му," споделя той.

В момента освен рап музиката, която прави и първия албум пред издаване, Дренте помага на старите си треньори в обучението на деца.

Винаги е усмихнат, а за приятелите му изобщо не е изненада, че е избрал музиката пред футбола. Още от 18-годишен е в компанията на най-известните рапъри в Холандия, които го учат на занаята.

"Просто искам да правя музика. Не е казано, че трябва да създам някой огромен хит. В Холандия сега хип-хопът е музика №1, има много известни изпълнители и не искам да се сравнявам с тях. Просто искам да правя своята си музика," допълва Дренте. "Песните ми не са за лъскави коли, къщи и тн. Това не е стилът ми. Моите песни носят послание."

"Бях професионален футболист 12 години. В тези 12 години срещнах хора, които дори не знам как още са живи. Може би и аз нося вина, но всеки може да има две лица. Всеки има тъмна страна," обяснява той за прякора, който е избрал за рап сцената - Roya2Faces.

Всички във футболна Европа знаят името Ройстън Дренте, затова той предпочита прякора си. "Футболът е едно, рапът е друго. Не искам да се възползвам от името си," обяснява той.

Накрая, Дренте още тренира във фитнеса, а наскоро разкрива, че е имал оферти да играе в Китай и Малайзия. Нещо, което все пак не изключва тотално от живота си - някой ден отново да играе футбол...