Треньорът на младежкия национален отбор на Република Корея Сон-хон Хуан обяви, че е "разочарован" от липсата на яснота в позицията на Пари Сен Жермен дали ще освободи корееца Кан ин Ли за участие в Азиатските игри, които започват в Китай, съобщи АФП.

"ПСЖ трябваше да ни даде отговор до 13 септември. Досега продължаваме да не сме получили официален отговор", каза селекционерът на тима пред пресата в страната си.

Ли се присъедини към ПСЖ през това лято с трансфер от испанския Майорка за 22 милиона евро. Той бе извън терените около 4 седмици заради контузия на бедрото.

Според Хуан обаче 22-годишният играч вече е възстановен. "Имах лично контакти с Кан-ин и той иска да се присъедини към нас, колкото е възможно по-скоро. Но разговорите ни с ПСЖ не напредват, така че съм разочарован", каза още треньорът.

Азиатските игри ще се проведат в Ханчжоу (Китай) от 19 септември до 8 октомври. Те обаче не са част от официалния календар на ФИФА и френският шампион не е длъжен да освободи футболиста си.

Отборът на Република Корея, който ще се бори за трети поредни златни медали на игрите, започва участието си в турнира срещу Кувейт във вторник.

 

БТА / Автор: Христо Бонински