Бенфика победи Портимонензе с 3:1 в мач от шестия кръг на португалската Примейра Лига. Българският младежки национал Силвестър Джаспър се отчете с асистенция. Успехът изкачи лисабонския гранд на втората позиция в класирането с 15 точки, докато Портимонензе е в зоната на изпадащите с 5 пункта.

Бенфика поведе в резултата още в 5-ата минута след гол на Александър Ба. 12 по-късно Давид Нерес асистира на Петър Муса, който удвои. В 36-ата минута вратарят на Портимонензе - Винисиус Силвестре, спаси удар на Рафа Силва.

11 минути след началото на второто полувреме Силвестър Джаспър намери Елио Варела, който прониза вратата на лисабонските "орли". В 57-ата минута играч на Бенфика игра с ръка в наказателното поле. След намесата на ВАР, съдията Елдер Малейро отсъди дузпа за Портимонензе. Зад топката застана Рилдо, но неговият удар бе спасен от Анатолий Трубин.

В 66-ата минута Давид Нерес оформи крайния резултат с хладнокръвно изпълнение. В следващия кръг Бенфика приема Порто в голямото дерби в Португалия, докато Портимонензе гостува на Визела.