Бившият футболист на Лудогорец - Върджил Мисиджан, започва своята приказка в Саудитска Арабия. Той напусна нидерландския Твенте това лято и сега ще играе в Ал Тай. Крилото оправда парите, които отборите от Саудитска Арабия дават и си спомни за част от периода си при разградчани, който го противопостави на редица световни звезди в Шампионска лига.

„С Лудогорец играх и срещу Реал Мадрид с Бензема и Роналдо. И срещу Ливърпул с Коутиньо и Балотели. Но вижте колко големи имена играят сега тук – това е супер, сега е шансът“, казва Мисиджан пред медии в родната си Нидерландия.

„След няколко години ще бъде много трудно да се играе тук. Защото тук има толкова много големи имена“, допълни той.

Има и много критики към Саудитска Арабия, че хвърля милиарди, за да вземе топ играчи, но според Мисиджан това е неоправдано. „Те просто са много амбициозни и искат да бъдат сред петте най-добри лиги в света след няколко години. Хубаво да си част от това“.

„Много бивши съотборници ме питаха дали знам клуб за тях, дали мога да уредя нещо. Това просто показва как другите футболисти гледат на Саудитска Арабия. Това показва, че наистина не е лесно да се стигне дотук“, завърши Мисиджан.