Отборът на Динамо Минск победи с минималното 1:0 тима на Ислоч в мач от деветия кръг на беларуската Висша лига. Единственото попадение отбеляза Иван Бахар в 60-ата минута.

Домакините започнаха много силно срещата и поставиха под натиск Ислоч още в първите минути на срещата, като създадоха напрежение пред вратаря Игор Хаткевич.

В деветата минута Диномо направи невероятен пропуск. Иван Бахар свали топката с глава за Данило, който с едно докосване изведе Бахар само срещу Хаткевич. Нападателят премина покрай вратаря, но отправи слаб изстрел, който обаче се отби в страничната греда и излезе в аут.

В 22-ата минута Дмитри Комаровски изведе отляво на скорост Николой Януш, който навлезе в наказателното поле и стреля под ъгъл, но топката премина на сантиметри от вратата на Максим Плотников.

След точно час игра домакините успяха да излязат напред в резултата. Алексей Риос отне топката от Александър Папуш, който с чудесен извеждащ пас намери в наказателното поле Иван Бахар и нападателят засече топката във вратата на гостите – 1:0. След повторенията останаха съмнения за нарушение на Риос при отнемането на топката от Папуш.

Веднага след подновяването на играта Динамо можеше да стигне до втори гол. Владислав Климович проби добре и центрира отдясно в наказателното поле, където Бахар стреля с глава от точката за дузпа, но право в ръцете на вратаря.   

В 73-ата минута капитанът на домакините Едгар Олехнович бе изгонен за втори жълт картон, след като фаулира грубо резервата Александър Холодински.

Това обаче не попречи на Динамо да потърси нов гол и в 87-ата минута те изпуснах нова възможност. Максим Швецов направи чудесен пробив отдясно и центрира в наказателното поле, където ударът на Евени Шикавка бе блокиран от Хаткевич.

С тази победа Динамо спира серията си от две поредни загуби и събира актив от 12 точки, като заема деветата позиция. Ислоч остават шести с 15 пункта. В следващия кръг Динамо гостува на Витебск, докато Ислоч приема Енергетик-БГУ Минск.