Вратарят на Черна гора Милан Миятович заяви, че победите в предстоящите две срещи от квалификациите за Европейското първенство - с Литва и с България на 10 септември, са задължителни. До момента Черна гора има 4 точки, с три по-малко от Сърбия и Унгария, които си поделят първата позиция. Литовците ще се опитат да вземат нови точки, след като до момента имат само една от равенството 1:1 с България през юни.

"Трябва да победим и в двата мача, ако искаме да се класираме на Европейското в Германия догодина. Очакват ни важни двубои - първо трябва да преодолеем Литва, а след това пред нашата публика и да вземем мача с България. И с шест точки съдбата ни е вече в нашите ръце. Но няма да сме се класирали, защото през октомври и ноември ни чакат гостувания в Белград и Будапеща, а там също трябва да търсим победа, за да стигнем на финалите", сподели той.

Черна гора гостува на Литва на 7 септември, а три дни по-късно приема България в Подгорица.

"Във футбола никога нищo не се знае. Няма предварително спечелени мачове. Трябва да имаме добър подход, да отворим мача навреме и да спечелим точки. Важно е да сме мотивирани. Да влезем с голямо желание и агресия, зa да спечелим мача. Ако това е така, тогава няма да има проблеми", коментира вратарят, който в момента пази за босненския Борац (Баня Лука). Той има повод за гордост, тъй като не допусна попадения в срещите с България и Унгария до момента. "Винаги е по-хубаво, когато печелиш без да си допуснал гол. Тогава играем по-разкрепостено, не се налага да гоним в резултата. И имаме повече свобода сами да решим мача", допълни стражът.