Лео Меси със сигурност ще бъде на "Сантиаго Бернабеу" в неделя, за да гледа финала на Копа Либертадорес между Ривър Плейт и Бока Хуниорс.

Аржентинецът е потвърдил това пред испанската футболна федерация, която е поканила на супер събитието и Кристиано Роналдо с идеята двамата да седнат един до друг в президентската ложа.

Самият Роналдо все още не е потвърдил присъствието си. За португалеца това би било първо завръщане на стадиона, след като през лятото напусна Реал в посока Ювентус.

Единственият проблем идва в обтегнатите отношения на Кристиано с Реал Мадрид след трансфера му.

"Кристиано би бил щастлив да приеме поканата на испанската федерация да гледа мача до Меси във ВИП ложата, но раните от напускането не са заздравени напълно", споделя източник, близо до футболиста.

"Присъствието на Кристиано и Меси би било прекрасно послание за футбола и би поставило и двамата на сцена, която заслужават", споделиха от федерацията.

От CONMEBOL също желаят присъствието на двете суперзвезди. Техният график също позволява това. Барселона играе с Еспаньол в събота, така че Меси ще пътува за Мадрид в деня на мача. Ювентус пък приема Интер в петък, което би дало шанс на Кристиано да прекара целия уикенд в Мадрид.

В същото време стана ясно, че испанската федерация е залята с молби за билети от страна на футболисти и треньори от Испания и чужбина, сред които е и Лео Меси.