Лео Меси е на крачка от втори трофей с Интер Маями, който може да стане 45-и в неговата славна кариера. "Чаплите" се класираха на финала в турнира за Купата на САЩ, след като отстраниха Синсинати след изпълнения на дузпи с 5:4. Редовното време завърши 2:2, а в продълженията двата отбора си размениха по един гол. 3:3. За първи път аржентинската суперзвезда не вкара гол за тима от Флорида, но се отчете с две асистенции.

Другият финалист за Купата на САЩ е Хюстън Динамо, който спечели с 3:1 срещу Реал Солт Лейк след продължения (1:1 в редовното време). 

Синсинати поведе с 2:0 с попадения на Лусиано Акоста (18) и Брендън Вазкес (53). Леонардо Кампана (68, 90+7) обаче прати мача в продължения, завършвайки две чудесни подавания на Меси. Този път първи удари Интер чрез Хосеф Мартинес (93), но 29-годишният японец Юя Кубо (114) изравни.

При дузпите Лионел Меси постави началото на головата серия за тима от Флорида. Съотборниците му Фариас, Руис, Мартинес и Кремаски също не сгрешиха от бялата точка. За Синсинати точни бяха Кубо, Ариас, Сантош и Миазга, но Хаглънд сбърка при петата дузпа и радостта беше за Интер Маями.