Лионел Меси стана рекордьор по голове в историята на квалификациите за Световното първенство на КОНМЕБОЛ. Нападателят отбеляза две попадения за победата на Аржентина с 2:0 като гост на Перу и вече има 31 гола в южноамериканските квалификации.
 
Така Меси вече е едноличен лидер в тази класация, изпреварвайки бившия си съотборник в Барселона - Луис Суарес, който има 29 гола за Уругвай. 

Gulliver/GettyImages
42 снимки

Лионел Меси вече има 106 гола за Аржентина и се доближи до иранеца Али Даеи, който е вкарал 109 попадения за Иран. В тази класация води Кристиано Роналдо със 127 гола за националния отбор на Португалия.

Тъй като Интер Маями не се класира за плейофите на MLS Cup, Меси ще се върне в САЩ преди последния им мач за сезона в събота в Шарлот ФК. На "чаплите" предстоят две приятелски срещи в Китай в началото на следващия месец, но още не е ясно дали звездата ще вземе участие в тях. На Аржентина предстоят два изключително тежки мача от квалификационната кампания за Световното първенство  - срещу Уругвай (16 ноември) и Бразилия (21 ноември).