Бившата звезда на Пари Сен Жермен - Лионел Меси, се върна към двугодишния си престой на „Парк де Пренс“. Изминаха повече от 12 месеца, откакто световният шампион напусна парижани. Меси пристигна в ПСЖ през 2021-а година., след като внезапно напусна Барселона като свободен агент поради тежкото финансово състояние на каталунците.

Сега Меси отново коментира времето си в Париж, около една година след присъединяването към американския Интер Маями.

„Това беше тежка и трудна промяна за нас. Не очаквахме, че трябва да напуснем Барселона, това не беше избор. Това също беше житейски опит. Докато бях в Париж, изпитах най-хубавото нещо, което е да стана световен шампион“, заяви меси в интервю за ESPN Argentina.

Освен това, аржентинецът призна и за спорове със съседите му, които са повлияли на настроението му на терена.

„Те звъняха на вратата, за да ни кажат да пазим децата тихи в девет или десет вечерта. Съседите бяха с тежки характери, въпреки че нямам нищо против тях. За съжаление, нещата не се развиха както те или аз исках (…) Честно казано, това много ми влияеше на настроението и си личеше на терена. В Париж, в личен план, не се справях добре“, допълни Лео Меси.

Като цяло, това беше неуспешен период за Меси и на терена, тъй като не успя да помогна на ПСЖ да спечели Шампионската лига. Заедно с него миналото лято от „Парк де Пренс“ си тръгна и Неймар, а преди няколко дни Реал Мадрид официално обяви и трансфера на Килиан Мбапе.