Лионел Меси смята, че първенството на САЩ не изостава много от европейските топлиги.
 
"Време е МЛС да направи скока, с който да завърши процеса на растеж, каквато е целта. Тук има всички условия да се играе футбол на най-високо ниво. 
 
Мисля, че футболът в САЩ се разрасна много през последната година. Показват го и резултатите на националния отбор, който впечатли на Световното първенство в Катар. Устоя срещу всеки отбор, с който игра и все повече се доближава до нивото на мексиканския футбол. Тазгодишният турнира за Купата на лигата го доказва - няма мексикански отбор на финала", каза 36-годишният нападател на Аржентина и Интер Маями.
 
И докато радостта на Меси на терена е ясна, щастието му извън терена също играе голяма роля в решението на семейството му да се премести в Южна Флорида.
 
„Мислихме много със семейството ми преди да приема офертата от Маями. Дойдох тук, за да мога да продължа да се наслаждавам на футбола, това е нещото, което съм искал през целия си живот.
 
Мога да кажа, че съм много щастлив, не само заради резултатите на терена, но и заради моето семейство и начина, по който живеем. Наслаждаваме се на града и на отношението на феновете, което е невероятно от първия ден. Не само в Маями, но и в САЩ като цяло", добави Меси.