Лионел Меси няма да играе в предстоящия мач на Интер Маями срещу Орландо Сити. Това потвърди треньорът на аржентинеца Херардо Мартино. Нападателят беше заменен през първото полувреме срещу Торонто. 

Аут за дербито на Флорида е и Жорди Алба, който също лекува травма. 

"По принцип Лео все още има стари проблеми с кожата, а Жорди все още има болки в мускулите. Ежедневно следим възстановяването им. Не съм лекар, за да говоря за естеството на проблемите на Меси. Пречи му, не го боли. Не знам защо. Вероятно тези белези дори не му позволяват да се чувства психологически свободен по време на игра. Сложно е. Всички сме изпитвали болката отг замитането на проблемите под килима и това е нещо подобно", каза треньорът.

"Той се чувстваше добре по време на тренировка и го каза. Ако имаше и най-малкото съмнение, той нямаше да играе в последната среща. Всъщност не говорих отново с Лео след мача, но неговият опит му дава възможност, дори по време на игра да знае кога да спре и да вземе предпазни мерки. На този етап от кариерата му изглежда много умно, че той взема тези решения повече от всякога. И го казвам от името на всички ни, защото искаме да видим Лео на терена още дълго време. За мен е добре, че той е наясно и забелязва кога трябва да спре, както направи в мача на Аржентина с Еквадор“, добави Мартино, цитиран от ESPN.