Суперзвездата на световния футбол - Лионел Меси, дебютира в американската Мейджър Сокър Лийг и за пореден път помогна на своя Интер Маями да спечели с 2:0 като гост на Ню Йорк Ред Булс. Головете отбелязаха Диего Гомес в 37-ата и именно нисичкият аржентинец, който се появи от пейката в 89-ата минута.

Gulliver/GettyImages
99 снимки

Двубоят, до голяма степен, се разви по плана на отбора на Херардо Мартино. Диего Гомес откри резултата в 37-ата минута след асситеция на Ноа Алън, с което Интер Маями затвори първото полувреме, водейки в резултата.

През втората част футболистите задържаха преднината си, а след влизането на Меси в 60-ата минута дори вкараха нов гол в минута преди края на редовното време, чийто автор стана самият световен шампион от Мондиал 2022 с Аржентина.

Следващият мач на Меси и компания отново е в местната Мейджър Лийг Сокър, като този път той ще бъде домакинство срещу Нешвил. Двубоят е на 31-и август, четвъртък, от 02:30 българско време, като този път футболните запалянковци ще се надяват да видят своя любимец да стартира от първата минута на срещата.