Лео Меси показа "Златната топка" на терена на стадиона на Интер Маями пред феновете. Това стана преди контроата с Ню Йорк Сити, която бе специално организираната по този повод. Аржентинецът спечели осмата си награда за най-добър играч в света миналата седмица, а сега я показа в новия си футболен дом. Интер загуби мача с 1:2, а Меси игра 90 минути. 
В центъра на вниманието обаче бе "Златната топка", тъй като призът не бе идвал в страната досега. Меси се появи на терена по позлатен килим, носейки наградата. С него в центъра на игрището застанаха братята Хорхе и Хосе Мас, собственици на Интер, както и комисионерът на Мейджър лигата Дон Гарбър, който определи деня като "начало на нова епоха за играта в Щатите".
 
Лео не пропусна да благодари на феновете и хората от МЛС.
 
"Искам да благодаря на хората от Маями за посрещането, накарахте ме да се чувствам у дома си тук. Нямам съмнения, че през следващата година ще сме по-силни и ще спечелим още трофеи. Ние планираме да се наслаждаваме на играта си и да печелим мачове, надявам се и вие да сте с нас, както бяхте досега", заяви Лео. 
 
Още в първите си месеци в Маями, Меси донесе първата купа в историята на клуба - US Open Cup.