Голямата звезда на аржентинския национален отбор Лионел Меси заяви след загубата с 0:2 от Колумбия в първия мач на тима от груповата фаза на Копа Америка, че няма място за униние и очаква всички да вдигнат глави, за да преследват повече от задължителна победа над Парагвай в следващата среща.

На стадион „Арена Фонте Нова” в Салвадор „гаучосите” паднаха след попадения на Роджър Мартинес и Дуван Сапата в заключителните 20 минути на срещата. Преди това Меси и компания имаха достатъчно шансове да поведат в резултата, което щеше да тласне срещата в друга посока на развитие

„Напускаме терена с горчиво чувство. През второто полувреме имахме своите шансове”, коментира Меси, който след дни ще навърши 32 години.

„Не искахме да стартираме турнира по такъв начин, това е очевидно, но трябва да вдигнем глави и да продължим напред. През първото полувреме отстъпвахме малко и се стремяхме да се задържим в мача, но през второто заиграхме много по-открито.”

„Когато губим, за всички ни е тежко. Нормално е да приемем загубата по лош начин. Сега трябва да мислим за мача срещу Парагвай”, завърши Меси.

Аржентина посреща Парагвай на 20 юни във втория си мач от група В.