Треньорското ръководство на Интер (Маями) ще изчака до последния възможен момент, за да вземе решение относно евентуалното участие на мегазвездата Лионел Меси в утрешния финал за Купата на САЩ по футбол. Това съобщи наставникът на тима и сънародник на гения Херардо Мартино. Мачът е от 3:30 часа българско време в четвъртък и ще се състои на стадиона във Форт Лодърдейл. Съперник на Интер (Маями) е Хюстън Динамо, който на полуфинала елиминира Реал (Солт Лейк Сити) с 3:1 след продължения.

Лео Меси беше заменен принудително още преди да дойде време за почивката между двете полувремена по времето на срещата с ФК Торонто заради неуточнена контузия, а заради нея пропусна и неделната среща срещу регионалния съперник Орландо Сити. Според агенция АП, става дума за скрита за медии и фенове травма в крака.

Интер (Маями) не върви добре в първенството на Мейджър-лигата (МЛС), но миналия месец взе Купата на Лигата и сега се стреми да прибави нов трофей във витрината.

"Ще чакаме Лео до утре, до последния момент“, каза Мартино на пресконференция днес. Ще седна с него, ще видя как се чувства в момента. Вероятно заедно ще стигнем до споразумение какво да се прави. Имаме три въпроса да решаваме: играчът, после е финалът и накрая – какво следва? И така ще вземем решението. Винаги има рискове, но трябва да ги сведем до минимум", заяви треньорът, който освен, че е бил наставник на Меси в националния отбор, е и приятел на баща му.

Седемкратният носител на най-престижната индивидуална награда във футбола "Златната топка" е вкарал 11 гола и е изработил още 5 асистенции в 12 срещи от пристигането си в Маями от Пари Сен Жермен през юли. Интер (Маями) обаче тепърва ще губи с Меси в състава си и Мартино заяви, че не би си помислил да рискува здравето му, ако не ставаше дума за финал за купата на страната.

"90 или 120 минути стоят между тебе и титлата. Логично е да се замислим. Не бих го коментирал изобщо този въпрос, ако ставаше дума за какъвто и да е друг двубой, който не си струва рисковете", заяви специалистът. /БТА