Голямата суперзвезда на Аржентина Лионел Меси изживя поредния си тежък момент с екипа на „албиселесте”. Аржентина финишира на третото място в крайното класиране на Копа Америка 2019, побеждавайки Чили в „малкия финал”, но през първото полувреме Меси си изкара директен червен картон след спречкване с футболиста на Чили Гари Медел.

Факт е, че директните червени картони, след като и Медел получи, бяха доста пресилени, ала дни преди това, след загубата от Бразилия на полуфинала, Меси негодува яростно срещу съдийството спрямо Аржентина.

Организацията КОНМЕБОЛ възнамерява да накаже сурово Меси, който е изрекъл неприлични думи спрямо федерацията. Санкцията за Меси може да бъде такава, че №10 на „гаучосите” да не играе за националния си отбор в следващите две години. По този начин той ще пропусне Копа Америка 2020-а. Именно континенталната надпревара Аржентина ще домакинства заедно  както и на квалификациите за Монидал 2022-а.

Лично президентът на Аржентинската футболна федерация Клаудио ‘Чики’ Тапия сподели: „Не искам да коментирам съдийството, тъй като ще ме санкционират за две години”, потвърди Тапия.

Същевременно Меси отказа да вземе своя бронзов медал след успеха над Чили, потвърждавайки, че цялата надпревара е проведена в полза на факта Бразилия да вдигне трофея.