Мениджърът на Селтик Анге Постекоглу е информирал ръководството на шотландския гранд, че иска да отиде в Тотнъм, съобщава “Дейли Мейл”.

Според информациите 57-годишният специалист е казал на директорите и колегите си, включително основния акционер Дермот Дезмънд, за желанието си да се присъедини към "шпорите". Мениджърът на Селтик е заявил също, че би искал помощникът му Джон Кенеди да дойде с него в клуба от Премиър лийг.

Постекоглу се превърна във фаворит за мениджърския пост в Тотнъм. Под негово ръководство Селтик постигна требъл през този сезон, като игра и изключително атрактивен футбол, което се е понравило на президента на Тотнъм Даниел Леви.

Сега "шпорите" се надяват да постигнат напредък по привличането на желания от тях мениджър, след като получат разрешение и проведат заключителни разговори. Австралиецът Постекоглу има редица трофеи и преди Селтик, като е печелил шампионски титли с местните Бризбейн Роар и Саут Мелбърн, както и с японския Йокохама Маринос.

Той класира и националния отбор на Австралия на Мондиал 2014, където тимът записа три загуби в груповата фаза. След това Постекоглу печели с “кенгурата” Азиатската купа през 2015 г. и класира отбора за Световното в Русия през 2018 година, но напуска поста в края на предходната 2017 година. Специалистът пое мениджърския пост в Селтик през юни 2021 г.