Националният отбор на Мексико спечели за седми път турнира "Голд Къп", след като се наложи във финала над Ямайка с 3:1. "Ацтеките", които стигнаха изключително спорно до заветния мач, след като получиха куп подаръци в четвъртфинала срещу Коста Рика и в полуфинала срещу Панама, не оставиха съмнение в превъзходството си на стадион "Линкълн Файненшъл Фийлд" във Филаделфия.

Резултатът бе открит след точно половин час игра от Андрес Гуардадо, който реализира със зрелищно воле с левия крак. Това бе шести гол за Гуардадо в турнира, а той спечели и приза за "най-добър играч" в надпреварата.

Секунди след началото на втората част мексиканците покачиха на 2:0 след гол на полузащитника на Твенте Хесус Корона, а в 60-ата минута Орибе Пералта даде класически аванс на символичните гости.

В 84-ата минута Ямайка върна един гол чрез Дарън Матокс, но островитяните бяха далеч от представянето си срещу САЩ в полуфинала и този път логично загубиха.

Така на 9 октомври Мексико и САЩ, победителят в предходното издание на "Голд Къп", ще трябва да изиграят мач, който да определи представителя на зона КОНКАКАФ на купата на Конфедерациите.

По всяка вероятност двубоят ще се състои на "Роуз Боул" в Пасадена, Калифорния.

Триумфът на Мексико над Ямайка, който бе наблюдаван на живо от 69 000 зрители, донесе и десета титла на играчите на Мигел Ерера в шампионата на КОНКАКАФ. "Ацтеките" имат три триумфа преди създаването на "Голд Къп" през 1991 година./БТА