Килиан Мбапе заряза всичко случващо се в Париж и отпраши за родината на своя баща – Камерун. Това е първо посещение на футболиста в африканската страна и визитата му се превърна в истински фурор. Всяка негова стъпка на камерунска земя бе съпроводена от стотици привърженици на футбола в страната.
 
Нападателят на Пари Сен Жермен бе посрещнат от хиляди души на летището в Яунде. Много от феновете бяха облечени с фланелки на френския гранд и крещяха името му при появата му. В посрещането се включиха и стотина души, които свириха и танцуваха в негова чест. Мбапе бе охраняван от полиция, която държеше тълпата на дистанция преди суперзвездата да бъде откаран с джип със затъмнени стъкла.

„Горди сме да видим нашия брат от Камерун. Искаме да му предложим много топло посрещане“, въодушевено заяви 16-годишният гимназист Ванел Кунде.

По време на тридневния си престой в Камерун - Мбапе ще бъде настанен в хотелски комплекс, принадлежащ на семейството на бившия френски шампион по тенис Яник Ноа, който живее в Яунде.

Днес Мбапе ще посети училище за младежи с увреден слух в предградията на столицата. Той ще участва и в баскетболен мач заедно с бившия играч от НБА Йоаким Ноа, който е син на Яник Ноа. По-късно ще играе в благотворителна среща с камерунски клуб. Планира и посещение на родното село на баща му.