Левият бек на Реал Мадрид - Марсело обяви новината, че е купил Мафра от Лига 2 на Португалия. Играчът разказа и как е възникнал този му проект с покупката на футболни клубове. Припомняме, че бразилецът през 2017-а година закупи нискодивизионния бразилски Азуриз.

„Ние сме в процес на разширяване на нашите клубове. Последната ни придобивка беше Мафра - клуб от втора лига в португалското първенство. Идеята е в него да се внедри структура, която ще ни позволи да направим скок на европейския пазар, като осъществим връзка с Азуриз. Ние тепърва започваме. Има много неща, които предстоят през следващите няколко години. В Мафра видяхме потенциал за връзка между европейския и бразилския пазар. Беше добра сделка. Дори с малката си структура клубът е добре организиран финансово и без никакви дългове. Сега инвестираме в инфраструктура и очакваме тя да постигне рентабилност още през 2023 г.“, каза Марсело пред TNT Sports.


Той добави: „Винаги съм имал много ясна визия за това как бих искал да разширя марката си като спортист и придобиването на клубове беше ясна възможност за инвестиция. Всичко започна през 2017 г. с придобиването на Азуриз“.

„Целта от самото начало беше да стане еталон в тренировките на спортисти и това направихме. В момента започваме да берем плодовете на тази работа, започната преди четири години. Можем да кажем, че сме в процес на разширяване“, заяви доволно легендата на „лос бланкос“.