Мароканският национален отбор може да бойкотира т.нар. Шампионат на африканските нации през януари заради дипломатически спор с домакина на турнира Алжир. От Футболната федерация на Мароко обявиха, че тимът ще участва, ако има директен полет от мароканската столица Рабат до алжирския град Константин, където са планирани мачовете на "атласките лъвове".  

На мароканските военни и търговски самолети е забранено да летят в алжирското въздушно пространство, след като двете съседки скъсаха дипломатическите си отношения миналата година. Техният спор е свързан с множество въпроси, включително оспорваната Западна Сахара. Това е територия, която е анексирана от Мароко през 1975 година, а подкрепяните от Алжир местни жители отдавна се стремят към независимост. 

От мароканската футболна централа вече са изпратили писмо до Африканската конфедерация по футбол (КАФ) относно процедурите за континентални спортни събития и "улесняване условията на участващите отбори". Искането е за директно пътуване до Константин с частен самолет на официалния превозвач на националните отбори на Мароко. От правителството на Алжир все още не са отговорили публично.   

Шампионатът на африканските нации  включва футболисти и от местни клубове, като ще се проведе от 13 януари до 4 февруари. В груповата фаза Мароко ще се изправи срещу Судан, Мадагаскар и Гана. Мароко стана първата африканска или арабска нация, достигнала до полуфиналите на Световно първенство. Това се случи по време на Мондиал 2022 в Катар през декември.