Легендата Диего Армандо Марадона няма да бъде изписван от болницата, в която претърпя операция за отстраняване на хематом от мозъка. Лекарският екип обяви, че интервенцията е преминала успешно, а аржентинският гений е в добро състояние след нея.
Марадона обаче ще остане хоспитализиран, а причината е, че трябва да се подложи на лечение от алкохолната зависимост. 
 
"Диего е много добре, следоперативният период беше нормален. Но има и друга реалност. Всички познаваме Диего, видяхме, че той претърпя някои епизоди на объркване. Идеята е да се подложи на лечение на зависимостта му от алкохола, което според нас ще продължи няколко дни", каза лекарят Леополдо Луке.
 
"Трябва да поговорим с Диего за това, което е най-доброто за него. Когато бъде изписан, той трябва да продължи с постоперативния период у дома и със семейството си. Стойностите на медицинските изследвания са оптимални и нормални, но засега изписване не е предвидено”, каза пък Алфредо Кае, който е личен лекар на Диего Марадона вече 33 години.
 
Повечето медии в Аржентина реагираха негативно на изказването на Леополдо Луке, тъй като лечението от алкохолна зависимост не може да продължи само няколко дни. 
 
"Това е огромен бич, ужасно нещо. И трябва голяма борба, за да бъде спечелена битката с алкохола", пишат в Аржентина.