Легендата на футбола и настоящ треньор на Химнасия Ла Плата Диего Марадона приема решението за прекратяването на първенството заради пандемията от коронавируса. Отборът на великия аржентинец се намираше на 19-ата позиция във временното класиране и бе сериозно застрашен от изпадане.

Gulliver/GettyImages
100 снимки

„Бяхме убедени, че ще се спасим играейки на терена. Това не е краят, който бихме искали, но това награда за тима, който даде всичко от себе си, за да направи феновете щастливи“, заяви Марадона пред „Кларин“.

„Искам да поясня, че не празнувахме спирането на първенството и спасението от изпадане. Бихме искали да се върнем на терена, но ще отпразнуваме свършената работа. Чувам за нова Божия ръка, но тя ще е нужна да преборим пандемията и хората да се върнат към здравословен и щастлив живот. Ще трябва да се изправим заедно към това предизвикателство, което ще последва в името на аржентинския футбол. Никой не е Рамбо, който може да спечели сам войната и той не би могъл да го направи сега“, добави още легендата на Аржентина.