Селекцията на Италия е показала много добро лице за бъдещето, въпреки че действащият европейски шампион стартира кампанията си с домакинска загуба от Англия с 1:2, смята селекционерът Роберто Манчини.

„Скуадра адзура“ изоставаше в резултата с 0:2 на почивката на мача в Неапол, а след това натурализираният дебютант Матео Ретеги успя да намали разликата.

"Започнахме мача добре, с висока преса, което не направихме до края на първото полувреме. Видях отличен италиански отбор през втората част и това носи много обещания за бъдещето", каза Манчини пред RAI.

Манчини призна, че тимът на Гарет Саутгейт е бил по-добър в някои елементи от играта, което е помогнало на Англия да постигне първа победа на италианска земя от 62 години насам.

Gulliver/GettyImages
75 снимки

"Англичаните бяха опасни при статичните положения. Позволихме да ни вкарат първия гол, защото се разсеяхме. Дузпата също дойде след корнер. Мисля, че заслужавахме да вкараме поне още един гол след почивката", каза италианецът.

"Тръгнахме по трудния начин този път, надявам се да завършим възходящо", добави той.

Манчини е сигурен, че нападателят на аржентинския Клуб Атлетико Тигре Ретеги ще продължи да се подобрява.

"Той имаше трудности през първото полувреме, а и защитниците на Англия са физически силни и го ограничиха. Той се движеше по-добре след почивката, но все още е млад, играе в Аргжентина и има нужда от време", смята селекционерът.

Италия ще гостува на Малта в неделя в следващия си квалификационен мач за Евро 2024.