Шампионът Манчестър Сити посреща датския Копенхаген в мач-реванш от 1/8-финалите на турнира Шампионска лига. Срещата на стадион „Етихад“ стартира в 22:00 часа и на сайта Gong.bg ще проследим на живо всичко най-интересно от сблъсъка.

Настоящите шампиони на Европа имат солиден аванс от 3:1 след първата среща в датската столица. Тогава „гражданите“ поведоха, но допуснаха изравняване. То обаче не се запази дълго и английския първенец успя да стигне до комфортната преднина.

Gulliver/GettyImages
26 снимки

Сега играчите на Хосеп Гуардиола трябва да довършат започнатото, но те може би ще мислят и за ключовото дерби с Ливърпул през уикенда. В неделя Сити гостува на „Анфийлд“ в един от решаващите мачове в битката за титлата в Англия.

„Шампионската лига става все по-силна и все по-трудна. В първата ми година в Барселона си мислех, че няма как да не стигнем полуфиналите. Сега е толкова трудно да играеш полуфинал. Отборите са по-силни и треньорите са по-добри. Всичко е по-трудно, отколкото когато аз бях футболист“, сподели Гуардиола на пресконференцията преди двубоя.

Той допълни, че е концентриран изцяло върху мача с Копенхаген и няма да пази играчите си за двубоя с Ливърпул. Испанският специалист няма да може да разчита за днешната среща единствено на контузения Джак Грийлиш.

По-сериозни са кадровите проблеми в състава на Якоб Нееструп, който ще окомплектова състава си без контузените Виктор Клаесон, Лукас Лерагер, Тио Сандер и Давид Хочолава, докато Емил Хойлунд остава под въпрос.


22:00 часа | МАНЧЕСТЪР СИТИ – КОПЕНХАГЕН  (3:1 в първия двубой)

Шампионска лига, 1/8-финал, втори мач

Главен съдия: Еспен Ескас, Норвегия

Стадион: „Етихад Стейдиъм“, Манчестър, Англия


Вероятни състави на двата отбора:

МАНЧЕСТЪР СИТИ (3-2-4-1): Едерсон – Кайл Уокър, Рубен Диаш, Йошко Гвардиол – Родри, Мануел Аканджи – Бернардо Силва, Кевин Де Бройне, Хулиан Алварес, Жереми Доку – Ерлинг Халанд

Мениджър: Хосеп Гуардиола

КОПЕНХАГЕН (4-3-3): Камил Грабара – Биргер Мелинг, Скот МакКена, Денис Вавро, Елиас Йелерт – Магнус Матсон, Расвус Фалк Йенсен, Диого Гонсалвеш – Рууни Барджи, Андреас Корнелиус, Мохамед Елиунуси

Старши треньор: Якоб Нееструп