Мениджърът на Манчестър Сити – Хосеп Гуардиола планира да привлече левия защитник на Бока Хуниорс Валентин Барко, след което да го даде под наем на стария му приятел Енцо Мареска в Лестър. The Sun твърди, че „гражданите“ се доближават до сделка за 19-годишния бранител, тъй като те изпреварват Брайтън в надпреварата да го доведат във Висшата лига.

Идеята на Гуардиола е да даде Барко на бившия си помощник Мареска, след като той бъде привлечен на „Етихад“, защото смятат, че тийнейджърът има нужда от опита. Това може да бъде огромен тласък за борещите се за промоция „лисици“, ако Сити успее да сключи сделката през януари. Но дори и трансферът на Барко да бъде отложен за лятото, Гуардиола все още има желание да го изпрати в Лестър, преди да го използва.

Снимки: Gulliver/GettyImages
100 снимки

Смята се, че Барко има фиксирана откупна клауза от 10 милиона паунда, но цялата сума по трансфера ще излезе около 13 милиона паунда. Гуардиола има желание да привлече аржентинеца, който впечатлява с Бока Хуниорс и се отличи на финала на Копа Либертадорес, когато аржентинците загубиха с 1:2 от бразилския Флуминензе в продълженията.

Брайтън също обаче се надява, че може да убеди Барко да избере тях, след като направи първа сериозна оферта. Британското издание обаче сега оценява шансовете за успех на „чайките“ на едва 25%. Южняците се опитаха да вземат защитника още през лятото и бяха близо до задействане на освобождаващата му клауза, но в крайна сметка трансферът пропадна.