Манчестър Юнайтед вече е провел разговори с Бърнли относно евентуалното привличане под наем на нападателя Вут Вегхорст, твърди Sky Sports. „Червените дяволи“ сега чакат да разберат дали Бърнли може да се споразумее с Бешикташ за прекратяването на наема му в турския гранд.

Спортният директор на „черните орли“ - Джейхун Казанджи, вече заяви, че всяко споразумение ще се случи, само ако клубът получи обезщетение, в противен случай Вегхорст ще ипродължи да играе за Бешиткаш до края на сезона.

Смята се, че самият футболист има желание да премине на „Олд Трафорд“ и дори е помолил ръководството на турския град да прекрати наема му, за да се присъедини към Манчестър Юнайтед. Въпреки липсата на специална клауза в договора за наема на 30-годишния нападател, The Telegraph съобщава, че всички участващи страни се надяват, че Вегхорст ще успее да завърши трансфера си в Юнайтед.

Не е тайна, че „червените дяволи“ искат да подпишат с нов нападател през януари. Сред спряганите имена са тези на Жоао Феликс от Атлетико Мадрид, Мемфис Депай от Барселона и Ерик Максим Чупо-Мотинг от Байерн Мюнхен. Смята се обаче, че клубът от Манчестър ще бъде ограничен до привличането на играчи единствено под наем поради ограничените си финансови ресурси, а през лятото вече ще бъде закупен нов таран.

Вегхорст пък се  отчете с девет гола в 18 мача за Бешикташ този сезон. Последното му попадение дойде при победата с 2:1 над Касъмпаша в събота. След като отбеляза, Вегхорст отиде пред феновете по трибуните, за да се сбогува с тях.