Отборът на Манчестър Юнайтед ще плати общо 125 милиона евро, за да подпише с дуото от Аякс Лисандро Мартинес и Антони. „Червените дяволи“ отправиха отделни оферти както за аржентинския централен защитник, така и за бразилския нападател след изричното настояване на новия мениджър на английския тим Ерик тен Хаг, който познава отлично качествата на двамата от съвместни им престой на „Йохан Кройф Арена“.

Аякс обаче иска да си осигури значителна печалба от продажбата на всеки от двамата южноамериканци. „Daily Record“ сега твърди, че както Антони, така и Мартинес са оказали натиск върху нидерландския шампион да приемат настоящите предложения на Юнайтед за тях.

Мартинес, който освен като централен защитник може да оперира и като опорен полузащитник или ляв бек, прекара три успешни сезона, работейки с Тен Хаг след трансфера си от Дефенса и Хустисия за 7 милиона евро. Антони, когото нидерландският треньор използваше предимно по дясното крило, се присъедини от Сао Пауло през лятото на 2020 година.

Тен Хаг, чийто безкомпромисен мениджърски стил доведе Аякс до това да спечели титлата в Ередивизи през всеки от трите му пълни сезона в клуба от Амстердам, се твърди, че е използвал своите връзки с Мартинес, за да убеди аржентинеца да избере Юнайтед пред конкурентната оферта от Арсенал.

Манчестър Юнайтед осъществи само един трансфер преди предсезонното си турне в Тайланд, Австралия и Норвегия, подписвайки с друг играч от Ередивизи - 22-годишния ляв бек Тирел Маласия от Фейенорд по-рано тази седмица. Вече под натиск да достави радикално подобрение на отбора, който завърши на 6-то място във Висшата лига през миналия сезон, Юнайтед също трябва да се справи и с подадената от звездата Кристиано Роналдо молба за трансфер.

В последните часове се твърди, че на португалеца ще му бъде позволено да се присъедини към клуб, който участва в Шампионската лига, ако Юнайтед получи задоволителна оферта през текущия трансферен прозорец. Въпреки че напускането на 37-годишния играч ще освободи средства за заплатите на новите попълнения, то също така ще се изисква от Тен Хаг да реконструира атаката на Юнайтед. 22-годишният Антони отбеляза 10 гола в 30 участия в Ередивизи и Шампионската лига миналия сезон.