Отборът на Манчестър Юнайтед обмисля да привлече вратаря на РБ Залцбург Филип Кон. 23-годишният футболист е в полезрението на „червените дяволи“ от известно време, като временният мениджър Ралф Рангник е наясно с качествата на младия швейцарец, когото взе в РБ Лайпциг през 2017 година докато беше треньор на „биковете“.

Скаутите на Юнайтед са гледали Кон само преди няколко седмици при поражението на Залцбург в Шампионската лига с 1:7 от Байерн Мюнхен, пише „Blue Sport“.

Иначе Кон прави страхотен сезон в Залцбург, като помогна на клуба да вземе 18 точки на върха в австрийската Бундеслига, при само с едно поражение в лигата и едва 13 допуснати гола. Вратарят запази впечатляващите 13 „чисти“ мрежи до момента.

Въпреки че е роден в Германия и играе за юношеските отбори на Бундестима, Кон избра да защитава цветовете на Швейцария през 2016 година и има 15 мача на ниво U21. Кон беше извикан в първия отбор на Швейцария през ноември, но все още не е записал дебюта си.

Съобщава се, че Рангник желае да вдигне конкуренцията на Давид де Хеа. Въпреки че има Дийн Хендерсън, Том Хийтън и Лий Грант са останалите вратари в Юнайтед, мениджърът на тима не смята тримата като истински претенденти за позицията на Де Хеа.