Манчестър Юнайтед се страхува, че битката за привличането на нападателя на Тотнъм Хари Кейн ще бъде загубена още преди самото ѝ начало. Но възможността голмайсторът на Наполи Виктор Осимен да бъде взет на „Олд Трафорд“ остава на масата, пише The Mirror.

Смята се, че нигериецът предпочита да продължи кариерата си във Висшата лига и по този начин ще отреже мераците на Пари Сен Жермен. 29-годишният Кейн пък беше трансферна цел №1 на Юнайтед, но Тотнъм са решени да се борят да задържат своя голмайстор, въпреки че му остава само една година от настоящия му договор.

14 снимки

‌Малко вероятно е Кейн да подпише нов контракт, което означава, че „шпорите“ рискуват да го изпуснат без пари през следващата година. Лондончани обаче още вярват, че могат да разчитат на неговата лоялност и да го убедят да остане. Самият нападател намекна в скорошните си интервюта, че иска да счупи още рекорди в Англия, което означава, че Кейн може да остане поне още една година.

Това ще принуди Ман Юнайтед да се насочи към алтернативи. По-рано тази седмица се писа, че „червените дяволи“ са погледнали към звездата на на Бенфика Гонсало Рамош, но нападателят на Наполи Осимен също е в техния радар. ПСЖ също преследва нигериеца, но самият футболист предпочита да премине в Англия, ако напусне Серия А.

Gulliver/GettyImages
85 снимки

Това може да даде нова надежда на Юнайтед да подпише с нападател от най-висока класа, дори ако в крайна сметка пропуснат да вземат Кейн това лято. Капитанът на Англия вече е голмайстор №1 в историята на Тотнъм за всички времена, но с 209 гола във Висшата лига той все още е на 51 попадения зад рекордьора Алън Шиърър и това е следващата му цел, а също и причината, поради която трансфер в чужбина е малко вероятен.

Юнайтед вижда Кейн като идеалния централен нападател, който да води атаката на тима на Ерик тен Хаг. На „Олд Трафорд“ обаче знаят, че ще бъде много трудно да го привлекат и може да се наложи да правят други планове, особено, след като Тотнъм устоя на опитите на Манчестър Сити да го вземе преди две години, въпреки желанието му да напусне „шпорите“.