Отборът на Манчестър Юнайтед с удоволствие би продал Кристиано Роналдо това лято, твърди италианският журналист Стефано Бенци. Съобщава се, че американският Интер Маями на Дейвид Бекъм се интересува от португалската суперзвезда.

Бенци заяви пред „Calciomercato“, че собствениците на Юнайтед от семейство Глейзър са загрижени, че няма да си успеят да си върнат инвестираните в Роналдо пари миналото лято. 37-годишният футболист, който вкара 18 гола след завръщането си на „Олд Трафорд“, в момента взима по около 480 000 паунда на седмица. Това възлиза на невероятната заплата от 25 милиона паунда на година.

Gulliver/GettyImages
26 снимки

Роналдо има още една година от своя договор с „червените дяволи“. Съобщава се, че Глейзърс биха били твърде щастливи да се разделят с португалеца, което ще им даде повече пари да инвестират в нови играчи през лятото, когато тимът има и нов мениджър, за когото се твърди, че ще бъде Ерик тен Хаг.

Една потенциална дестинация пред Роналдо е именно Интер Маями. Отборът от МЛС все още не е постигнал нещо значимо, въпреки че в тима има футболисти като Блейз Матюиди и Гонсало Игуаин. Дейвид Бекъм, който е един от собствениците на клуба, вярва, че Роналдо е идеалният човек, който да замени Игуаин в тима на Фил Невил.

Смята се дори, че представителите на Роналдо вече са започнали преговори за подобен трансфер в Америка. Изглежда и, че никой в ​ на „Олд Трафорд“ няма да застава на пътя на Роналдо, ако Бекс отправи приемлива оферта.

„От моята американска кореспонденция научих, че вече има заместник на Игуаин, който е не друг, а самият Роналдо. В момента се водят много преговори за привличането му в МЛС. Това би било добре дошла дестинация за играча, който е готов да напусне Европа. Има важна възможност да отиде в Маями с Бекъм, който има добри връзки с Юнайтед. Американците, които управляват Юнайтед, с удоволствие биха се отървали от заплатата на Роналдо“, заяви Стефано Бенци пред „Calciomercato“.